iconsmall

Træpillemærker

Her får du en oversigt over nogle af de mest kendte træpiller på det danske marked. Vi linker her på siden til det billigste sted, vi har fundet på nettet.

danske træpiller

Danske træpiller

Danske kvalitets træpiller med en askesmeltepunkt på > 1500 grader, samt en effektiv brændværdi på 4300kcal/kg.

De Danske træpiller kan købes i både 6 mm og 8 mm.

Disse træpiller har en meget høj og ensartet kvalitet, og er særlig velegnet til træpillerfyr eller træpillebrændeovn.
Leveres i poser á 16kg, med 60 poser på en passe (960kg I alt)

heatlets træpiller

Heatlets standard træpiller

Heatlets standard træpiller er fremstillet af 100% rent træ fra bæredygtigt skovbrug, hovedsageligt af fyr og gran. Pillerne bliver produceret på forskellige savværker, hvorfor ensartetheden kan variere. Pillerne har en rigtig god brændværdi og et askeindhold på maksimalt 0,7%.

Heatlets standard træpiller fås både i 6 mm og 8 mm. Førstnævnte er dog at foretrække til pillefyr og stokerfyr, da de har større brandoverflade og dermed giver en billigere fyring grundet højere brændværdi.

træpiller pillebrændeovn

Heatlets premium træpiller

Heatlets Premium træpiller er piller af høj kvalitet, da de er fremstillet af 100% rent nåletræ. Det er hovedsageligt fyr og gran, der er anvendt. Alle piller stammer fra træ fra bæredygtigt skovbrug. I modsætning til standard træpiller er disse altid ensartet, da produktionen sker på de samme savværker.

Når pillerne er ensartet sikrer det i højere grad en problemfri fyring. Brændværdien for pillerne er meget høj og med et askeindhold på under 0,4%, er det et meget attraktivt produkt at fyre med. Også her har 6 mm træpiller en større brandoverglade og højere brændværdi end 8 mm.

greenwood træpiller

Greenwood træpiller

Greenwood træpiller er blandt de bedste producenter af træpiller. Deres piller er af meget høj kvalitet og fremstillet uden bark, bindemiddel eller andre tilsætningsstoffer. De giver jævn varme ved afbrænding og har et askesmeltepunkt på 1.500-1.550 grader. Dette sikrer mod dannelse af slagger. De sælges i enkelt sække og på paller alt efter, hvor mange du ønsker til pillefyret.

Pillerne har et askeindhold på maksimalt 0,5% og en brændværdi på 4500 kcal/kg.

varga træpiller

Varga træpiller

Varga er en svensk producent af gode træpiller i god kvalitet. Pillerne er fremstillet af 100% ren svensk træ og har en askeprocent på 0,5% og et askesmeltepunkt på 1400 grader. Kvaliteten er dog ikke helt den samme som de to ovenstående, da pillerne er produceret fra svensk overskudstræ. De består af sammenpresset savsmuld og spåner, men indeholder dog ingen former for tilsætningsstoffer. Det er desuden overskudstræ fra egne savværker.

stora enso træpiller

Enso træpiller

Stora Enso træpiller er fremstillet af tørrede trærester. Råmaterialet til pillerne kommer fra egne savværker. Der er kun anvendt træspåner og savsmuld af høj kvalitet, så de bliver så energirige som muligt og kun producerer en lille mængde af aske. Opvarmningsværdien på 2 kg Stora Enso piller er den samme som en liter fyringsolie – blot CO2-neutralt. Askeprocenten er 0,3, hvortil brændværdien er 4,85 kWh/kg. Altså er de også med høj brændværdi.