iconsmall

Træpiller Priser

Her på pillebrændeovne.dk vil vi gerne hjælpe dig med at købe de helt rigtige træpiller til den bedste pris, og dit behov. Vi giver alle de oplysninger, du har brug for for at træffe en fornuftig beslutning.

Er du på udkig efter træpiller? Vil du gerne finde de billigst mulige? Så er du kommet til det helt rette sted, da vi har gjort det til vores mission at gøre det så nemt for dig som muligt at danne dig et hurtigt og let overblik over træpille priser. Vi har samlet de bedste træpille priser fra mærker som Greenwood, Heatlets, Stora, Varga og Neova.

Vores overblik over træpille priser giver dig ikke kun mulighed for at finde de billigst mulige træpiller. Det giver dig også mulighed for at se, om du giver for meget for dine nuværende og dermed kan spare yderligere på varmen.

Se også det populære alternativ til træpiller: solsikke piller

Foruden gode træpille priser giver vi dig også nogle gode tips med på vejen, så du får de bedste forudsætninger for en god varmeøkonomi ved brug af træpiller.

eller

Eller vælg selv en af de mange træpille forhandlere

Hvilke træpiller søger du?

Hvad er træpiller?

Vil du gerne vide, hvad du egentligt fyrer med? Træpiller er træspåner og savsmuld, som under højt tryk er presset sammen til piller. Man bruger typisk fyr, gran og bøg, når man fremstiller træpillerne – dog kan andre træarter også benyttes.

Det er vigtigt at bemærke, at disse træpiller bliver omtalt som værende CO2-neutrale. Det vil sige, at når man anvender træpiller til opvarmning, udleder det så lidt, at man ikke mener, det bidrager til drivhuseffekten.

Det er kendt fakta, at al træ som afbrændes, udleder nøjagtig den CO2, der er lagret i træet. Det er derfor bedre for miljøet at bruge træpiller frem for gas, olie og andre fossile brændstoffer til opvarmning af boligen.

Endnu en fordel er, at du endda kan spare mere end halvdelen på dit varmeforbrug ved at skifte over til pillefyr og træpiller. Det er mange penge, som kan benyttes til andet i husholdningen.

Vil du hellere fyre med træbriketter? Så se efter træbriketter tilbud her.

Læs mere om træpiller i bunden af siden. Eller læs om den helt nye trend: Træpillegrill (Blandt andet de populære Traeger grill).

Træpiller 6mm

Træpiller 6 mm Priser - Find de bedste træpille priser her

Her får du en nem og overskuelig oversigt over træpille forhandlere på nettet. Alle forhandlerne sælger billige træpiller. Er du heldig, kan de tilmed også være på tilbud.

Find hurtigt og let dine 6 mm træpiller priser her fra blandt andet Greenwood, Heatlets, Varga, Neova med flere fra de mange forhandlere.

Er du klar på at spare penge? Så er du velkommen til at dykke ned i de billige priser herunder.

Søger du i stedet 8mm træpiller?

Der tages forbehold for prisændringer

træpiller pillebrændeovn

6mm OVERSIGT LIGE HER!!!!

Træpiller Priser 8mm

Er du i stedet på udkig efter gode og billige 8 mm træpiller? Vi har naturligvis også været ude og finde de bedste priser og bedste forhandlere på gode træpiller 8 mm. Disse forhandles blandt andet hos Haveglad og Fyr-selv.dk. Her kan du finde træpiller fra producenter såsom  German Pellets, Heatlets, Greenwood og mange flere.

Find let billigt træpiller på 8mm her med gratis levering i hele landet.

Leder du efter 6mm træpille priser?

Der tages forbehold for prisændringer

heatlets træpiller

8mm OVERSIGT LIGE HER!!!!

Træpille mærker

Er du i tvivl om, hvad forskellen er på de forskellige træpiller og mærker? Det sætter vi dig ind i herunder, så du får et godt udgangspunkt for at vælge de bedste træpiller til dit træpillefyr. For der er naturligvis forskel på pillerne, når det kommer til brændværdi, tilsætningsstoffer og andre parametre.

Vi har taget udgangspunkt i de mest populære mærker.

heatlets træpiller

Heatlets standard træpiller

Heatlets standard træpiller er fremstillet af 100% rent træ fra bæredygtigt skovbrug, hovedsageligt af fyr og gran. Pillerne bliver produceret på forskellige savværker, hvorfor ensartetheden kan variere. Pillerne har en rigtig god brændværdi og et askeindhold på maksimalt 0,7%.

Heatlets standard træpiller fås både i 6 mm og 8 mm. Førstnævnte er dog at foretrække til pillefyr og stokerfyr, da de har større brandoverflade og dermed giver en billigere fyring grundet højere brændværdi.

træpiller pillebrændeovn

Heatlets premium træpiller

Heatlets Premium træpiller er piller af høj kvalitet, da de er fremstillet af 100% rent nåletræ. Det er hovedsageligt fyr og gran, der er anvendt. Alle piller stammer fra træ fra bæredygtigt skovbrug. I modsætning til standard træpiller er disse altid ensartet, da produktionen sker på de samme savværker.

Når pillerne er ensartet sikrer det i højere grad en problemfri fyring. Brændværdien for pillerne er meget høj og med et askeindhold på under 0,4%, er det et meget attraktivt produkt at fyre med. Også her har 6 mm træpiller en større brandoverglade og højere brændværdi end 8 mm.

greenwood træpiller

Greenwood træpiller

Greenwood træpiller er blandt de bedste producenter af træpiller. Deres piller er af meget høj kvalitet og fremstillet uden bark, bindemiddel eller andre tilsætningsstoffer. De giver jævn varme ved afbrænding og har et askesmeltepunkt på 1.500-1.550 grader. Dette sikrer mod dannelse af slagger. De sælges i enkelt sække og på paller alt efter, hvor mange du ønsker til pillefyret.

Pillerne har et askeindhold på maksimalt 0,5% og en brændværdi på 4500 kcal/kg.

varga træpiller

Varga træpiller

Varga er en svensk producent af gode træpiller i god kvalitet. Pillerne er fremstillet af 100% ren svensk træ og har en askeprocent på 0,5% og et askesmeltepunkt på 1400 grader. Kvaliteten er dog ikke helt den samme som de to ovenstående, da pillerne er produceret fra svensk overskudstræ. De består af sammenpresset savsmuld og spåner, men indeholder dog ingen former for tilsætningsstoffer. Det er desuden overskudstræ fra egne savværker.

stora enso træpiller

Stora Enso træpiller

Stora Enso træpiller er fremstillet af tørrede trærester. Råmaterialet til pillerne kommer fra egne savværker. Der er kun anvendt træspåner og savsmuld af høj kvalitet, så de bliver så energirige som muligt og kun producerer en lille mængde af aske. Opvarmningsværdien på 2 kg Stora Enso piller er den samme som en liter fyringsolie – blot CO2-neutralt. Askeprocenten er 0,3, hvortil brændværdien er 4,85 kWh/kg. Altså er de også med høj brændværdi.

Træpiller tilbud

Er du en ægte prisjæger? Så husk gerne at tjekke priserne hos forhandlernes hjemmesider. For de kan godt være på tilbud, uden det fremgår her, da kampagnepriser og tilbud ikke vil fremgå her.

Så skal du finde træpiller tilbud så klik på “gå til shop” – så kan du være heldig at spare yderligere.

TILBUD OVERSIGT HER

Hos pillebrændeovne.dk vil vi gerne hjælpe dig med at købe de bedste træpiller til den bedste pris.

Gå direkte til forhandler

Jeg er interesseret!!!

Jeg vil gerne modtage en oversigt over vores anbefalinger til de bedste træpiller på markedet. Udfyld formularen, og vi sender dig oversigten over de mest populære træpillebutikker.

Ved at indtaste dine oplysninger, accepterer du at vi må sende dig listen med pilleovne, og i fremtiden sende dig nyheder, og tilbud på mail. Du kan ALTID melde dig fra igen.

Priser på træpiller - Hvad koster træpiller?

Når du køber træpiller, er store sække som regel det billigste i indkøb. Mange piller kan købes i sække á 15 kg og bliver her leveret på paller. Det kan spare dig for rigtig mange penge sammenlignet med køb af enkelte sække. Det kræver naturligvis, at du har plads til at have en palle stående, uden den virker skæmmende eller står i vejen. Uanset hvor mange du bestiller, leveres det stort set altid med fri fragt til din adresse.

Prisen for træpillerne svinger mellem mindre end 2 kroner per kilo og op til 5 kroner per kilo. Prisen for træpillerne er naturligvis afhængig af kvaliteten - jo bedre kvalitet jo dyrere. Til gengæld er brændværdien tilsvarende højere, hvilket kan give dig en bedre og billigere varmeøkonomi.

Hvis du fyrer med olie eller andet fossilt brændstof, vil der typisk være over 50% at spare ved at fyre med træpiller i stedet. Pillefyret vil derfor hurtigt tjene sig hjem over en relativ kort periode.

En gennemsnitlig kilopris for træpillerne er i omegnen af 3,5 kroner per kilo.

HUSK, at der findes både 6 mm træpiller og 8 mm træpiller.

Hvordan produceres og fremstilles træpiller?

Når man skal fremstille træpiller bruges ofte spåner og savsmuld fra gran, fyr og bøg. Træet bliver sorteret og herefter opvarmet til ca. 65-70 grader, hvor stoffet i træet - kaldt lignin - frigives.

Dette stof bruger man til at binde træet sammen med - det fungerer så at sige som en slags lim. Der tilsættes faktisk ikke yderligere stoffer, kemikalier eller andre tilsætningsstoffer for at binde massen i træpiller sammen.

Hvilke træpiller er bedst?

Som tidligere nævnt kan du få piller i flere forskellige kvaliteter. Man bør dog ikke gå på kompromis med kvaliteten, da der her typisk vil være et større vedligeholdelse af fyret. Gå derfor gerne efter danske træpiller eller andre gode træpiller, hvor askeværdien er lav. Det giver langt mindre vedligehold, når der ikke er meget aske som slutprodukt.

Hvis du vælger danske eller tyske træpiller (såsom german pellets), er du næsten altid sikret en hammer god kvalitet.

Alle træpiller har derfor ikke nødvendigvis en god kvalitet - så hold øjne og ører åbne, så du undgår at købe træpiller i dårlig kvalitet til dit pillefyr.

Læs mere her om de mest populære og bedste træpiller mærker og kom i gang med at fyre på en miljøvenlig og sund måde.

Hvorfor bruge er træpiller?

Vil du gerne fyre for færre penge men få samme effekt ud af det? Så kan du med fordel overveje at skifte til træpiller som varmekilde frem for olie, gas, kul eller brændeovnen. Det er nemlig både billigere og mere skånsomt for miljøet. Fordi du får meget mere varme for færre penge ved at bruge et pillefyr, vil det hurtigt være tjent hjem igen - og det er penge sparet, som du kan bruge på noget andet derhjemme.

Der er naturligvis også ulemper forbundet ved træpille afbrænding. For det kan ikke undgås, at der vil være en smule larm og støj fra selve ovnen under afbrændingen af træpiller. Du kan derfor med fordel placere den et sted, som fx. kælderen, hvor den ikke generer jer eller naboerne.

Vær opmærksom på kvaliteten af træpiller

Om du bestiller hele paller eller piller i løs vægt, er det meget vigtigt, at du er opmærksom på kvaliteten af de piller, du køber. Du bør særligt se efter, at parametre som vandindhold ikke er for højt, at der er lavt askeindhold og ikke mindst, at der er en høj brændværdi. Det giver dig nemlig den bedste mulige afbrænding og varme.

Vi har udelukkende valgt at have fokus på priser på de bedste træpiller her på siden, så du kan være sikker på at handle hos forhandlere med gode produkter.

Du kan altid teste dine træpiller ved at lægge en håndfuld i en spand vand og se, om de opløses i vandet efter lidt tid. Hvis de opløser sig selv, er indholdet oftest 100% naturligt.

De skal gerne KUN lugte af træ, når de afbrændes.

Energiindhold i træpiller

Oftest har færdige træpiller et vandindhold på under 10% og et askeindhold på under 0,5%. Grundet det lave indhold af vand, sikrer man at temperaturen ved afbrændingen er høj og ren. Et årligt forbrug af olie på omkring 3000 liter vil kunne erstattes af omkring 5-6 tons træpiller og er derfor en langt billigere løsning.

Træpiller fri fragt og levering

Træpiller kan leveres stort set på alle danske adresser.

Det er vigtigt, at man lige sørger for, at der er plads til aflæsning fra fragtbilen, når den kommer, så den ikke bliver læsset af ude ved vejen.

Det er en fordel at få pallen læsset af tæt ved garagen, så slipper du for at flytte 60 poser træpiller alt for langt bagefter. Om du ønsker at få leveret nogle få poser eller helt op til 896 kg for at have til lang tid, vil der som regel altid være fri elle meget billig fragt.

Du kan derfor roligt købe træpiller online, da det er nemt og ganske enkelt.

Pillefyr til træpiller

En pillefyr er et virkelig godt valg til dig, der har et stort behov for varme. Den minder på mange måder om en brændeovn, men kører nærmest automatisk og har en meget renere afbrænding. Pillefyret indeholder plads til opbevaring af træpiller, som selv doserer efter behov. Du skal blot sørge for, at der altid er fyldt op med træpiller - så klarer den selv at dosere og holde en konstant temperatur.

Der er desuden også brænder, en kedel og en beholder til asken.

Kedel til pillefyr

Til fyret skal du have den kedel, som passer til dit behov. Men pas på ikke at købe den for lille eller for billigt, så du får mest muligt ud af det. Det anbefales, at du leder efter typegodkendte kedler.

Pillefyr til opvarmning af brugsvand

Den største andel af pilleovne kan også anvendes til opvarmning af brugsvandet samt til opvarmning af rummene i boligen. Faktisk er det muligt at få pilleovne, der trækker hele 80% af varmeafgivelsen over i vandet. Denne ligger dog oftest på 50% ved standard pilleovne. Det kan derfor være en rigtig god løsning, hvis du gerne vil benytte et billigere alternativ til at varme brugsvandet op derhjemme.

Pilleovn til træpiller

Der er meget stor forskel på, hvor store pilleovne er. For der findes ovne til alt lige fra større boliger med et stort varmebehov samt til mindre boliger eller sommerhuse, hvor opvarmningen ikke er så omfangsrig. Markedet for pilleovne er meget stort, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der er bedst for netop dine behov.

Det vigtigste er dog, at du ikke går på kompromis med kvaliteten. For når varmen fungerer derhjemme, kan du have det godt, uanset om den står på en hård vinter eller en kølig sommer.

Hvad koster 1 palle træpiller?

Det er meget forskelligt alt efter kvalitet, hvad en 1 palle træpiller koster. Tager vi dog udgangspunkt i nogle af de bedste mærker og producenter, starter prisen for en palle Danske træpiller (960 kg) for omkring 4.995 kroner.

Det er typisk dette leje, du kan forvente for 1 palle.

Hvad koster 1 sæk træpiller?

Vil du gerne prøve nogle forskellige mærker eller kvaliteter af? Så skal du typisk give omkring 70-90 kroner for en sæk uanset mærke. Det er en meget normal pris, som typisk kun svinger, hvis der er kampagnepriser eller tilbud.

Det koster derfor ikke mange penge at komme i gang med at fyre med træpiller.